Thursday, 26 April 2018

PIG´S JIGSAW


Here you have a jigsaw, follow the instructions given here and complete the picture. Good luck!!



CHICKEN RUN


Watch these two videos about a chicken run. One of them it is from Pixar, and the other one it is a home video. Compare them and write the end of the story.





Compare the Two Videos by susana on Scribd

WEBQUEST


Ready for an unique adventure?


Let´s go to learn about animals in danger of extinction.  Click Here


Tuesday, 24 April 2018

NATURAL PARK OF CABARCENO


This park is one of the biggest animals park which there is in Spain, similar to Kenya.


Here you have the reading while you listen the podcast about it if you prefer. 

Hope you enjoy.



Tuesday, 17 April 2018

ANIMALS CLASIFICATION


Learn about animals classifications 



Animal life style

Animal life style

Quiz

  
 

Thursday, 12 April 2018

PET ANIMALS





         Watch the video and do the word search.






         The word search ais in this link, go in and good luck!!!



TYPES OF ANIMALS

Learn about types of animals



BEARS IN NORTH AMERICA



The brown bear, or Ursus arctos, is not always brown, despite what its name implies. Brown bears can be black, dark brown, cream-colored, or yellow-tinged, depending on their subspecies and the climatic conditions they live in. Their fur becomes thick and long in the wintertime, so as to trap heat and insulate their bodies. Possibly the most imposing feature of these bears are the appearance of their claws, which can reach four inches in some brown bears. Their average weight in spring is between 500 and 900 pounds for males and 250 and 450 pounds for females. Boars often reach a standing height of nearly 10 feet. These bears can run as fast as roughly 35 miles per hour, and they may live to be as old as 34 years.

Diet

As their massive sizes attest to, Brown Bears love to eat, and they can eat just about anything. Despite their ferocious reputations as bloodthirsty killers, the lion’s share of their meals are comprised by plants and fungi, especially berries, grasses, flowers, nuts, and mushrooms. Meanwhile, the meat components of their diets may consist of moose, salmon, caribou, crabs, mussels, deer, insects, larvae, grubs, and more, a testament to their versatility and proficiencies as hunters and fishers.
Brown Bear Facts: Animals of North America




Habitat and Range

Though generally living in Northern climes, these bears show no preference for altitude conditions, and their range covers a larger area of the globe than that of any other bear species. Little known to many, Brown Bears habitats have in times past stretched into Iran, Pakistan, Spain, Italy, Japan, and many other places normally not associated with them. In fact, Brown Bear populations continue to live in many of these areas today, and some reports, though largely unsubstantiated, claim that they live in North Africa, and that remnants remain in Mexico as well. Unfortunately, evidence backing these assertions is next to none. The primary reason for this alienation of a species that once roamed much of the world is habitat loss. For example, the brown bear lost 98% of its undisturbed natural habitat in the 48 states in the contiguous US. Currently, Alaska hosts about 95% of all the brown bears in the United States, translating to about 32,000 bears. Canada hosts about 20,000 bears in British Columbia, Alberta, Yukon, and the Northwest Territories. The Mexican Grizzly, meanwhile, is extinct. Reports indicate that a hunter shot the last one in 1976. Brown bears rarely attack people unless they feel threatened. In fact, most of the attacks happen in July, August, and September, when warm-weather leads more hikers and hunters to purposely invade their homes or set up camp near their habitats. Though Brown Bears are a protected species in much of the world, poaching and habitat degradation continue to threaten them.

Behavior

Brown bears are normally nocturnal, though some walk around in the morning or early evening. They do not hibernate completely like other bears, but they do exhibit very lethargic behaviors during the winter months to conserve energy. They take advantage of summer and autumn to stock up their body fat by eating as much as they can. Sometimes, they can even manage to double their body weight during these two seasons alone. Across the entire genus, Bears’ abilities to gather, hunt, fish, tenderly take care of their young, run on two legs or four, crawl, swim, and climb have left them considered to be sacred creatures within many cultures, and a close mirror of humanness within “the wild”.

Reproduction

Male bears (boars) do not offer much help when it comes to raising their offspring. Instead, females (sows) are left to do all of the work. The mothers give birth while they sleep during the winter. When born, the cubs do not have hair or teeth. Additionally, they cannot see. They feed on their mother’s milk through the winter. Some mothers do not make it through winter, and some researchers have recorded cases where females adopt stray cubs.
The bear (animals from North America)

The bear (animals from North America)

Gap-fill exercise

Fill in all the gaps, then press "Check" to check your answers. Use the "Hint" button to get a free letter if an answer is giving you trouble. You can also click on the "[?]" button to get a clue. Note that you will lose points if you ask for hints or clues!
There are eight different of bears in the . Black bears and brown live in many areas North America and polar live in parts of and Alaska. Many kinds bears hibernate, or sleep the winter. This helps save energy. In the the baby bears, or , are born.

Thursday, 5 April 2018

What animals live in Europe?



Thus millions of the Europeans still live near places where you can hear wolves howl at night, where bears walk on forest paths and where, in the fall of summer, you can see mighty buffalo engaged in a fight. For centuries, wild nature has been pushed back into the most remote places however, despite that, modern society has managed to develop not only a new relationship to restrained nature, it has also come up with new ways to protect it.
Establishment of non-state reservations is one of the possibilities of preserving wild nature in Europe for future generations.


Golden Eagle: This bird of prey, worshiped by native Europeans, was used as a symbol on banners of Roman legions. Excessive hunting in the past almost caused its extinction in many European countries, in some it disappeared completely. Thanks to preservation programmes, the number of Golden Eagles has started to increase again.




Brown Bear: There are nearly fourteen thousand Brown Bears that now live in Europe in ten separate populations. Their habitat spans from the west of Spain to the east of Russia and from the north of Scandinavia to southern Romania and Bulgaria. In France the bears are critically endangered. There are not many wild bears in Central Europe and none at all on the British Isles.




Gray Wolf: Extermination of the Wolf in England in 1486 influenced its future existence in Europe. At present there are few wolves in Western Europe and hunting makes their numbers even smaller. They are very rare in the Balcans, Scandinavia and Eastern Europe.



Polar bear: Polar bears are the biggest predators in the world and the biggest out of eight types of bears. At present they are endangered due to global warming which, in the Arctic, has a negative influence on their natural habitat.







European Bee-eater: Although this vari-coloured bird might as well be living in exotic forests of Amazonia or Central Africa rather than Europe, his home is Central and Southern Europe. It is endangered in many countries, mainly because of river regulations that destroyed the loam banks – the natural habitat of nesting bee-eaters.




European Bison: The story of this mighty animal led to it becoming a symbol of nature conservation in Europe. European bisons were exterminated at the beginning of the 20th century, a few of the last european bisons living in zoos and private breeds were preserved, which is why European Wildlife has bison as its emblem.





European Lynx: People do not often see lynxes in the woods due to their camouflage. They are, nevertheless, indispensable for sustaining an undisturbed and healthy ecosystem and ensuring the natural regeneration of vegetation in European forests.




Capercaillie: A hundred years ago it was hunted in many European countries, now it is at the edge of extermination. It was not only hunting that caused the dramatic disappearance of this Wood Grouse, but also an intensive forest management.





Moose: This present inhabitant of Northern forests of Europe originally lived across most of the continent. Exterminated in the Middle Ages due to hunting, the Moose cannot return back to its original habitat. For these animals, fragmentation of forests and dense network of highways constitute an unconquerable obstacle.